custom motor lassen
custom motor lassen

Het lassen van een custom motor frame kan met behulp van verschillende lastechnieken worden gedaan. Voorbeelden zijn MIG MAG, TIG en Elektrode lassen. Om een custom made motorbike te bouwen is het noodzakelijk om rekening te houden met meerdere punten die belangrijk zijn om een goed stevig motor frame in elkaar te zetten.

MIG MAG lassen

De afkorting MIG / MAG staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. MIG MAG lassen bestaat eigenlijk uit twee verschillende lastechnieken, maar omdat het enkel gaat om het gebruik van een andere gassoort worden deze technieken vaak in een adem genoemd.

TIG lassen

TIG lassen is een specifieke lastechniek. De afkorting TIG staat voor Tungsten Inert Gas en is afgeleid van de Engelse term voor wolfraam in combinatie met het gebruik van inert gas. TIG behoort tot de categorie elektrisch booglassen. Deze lastechniek werkt met een niet afsmeltende elektrode. Deze elektrode is gemaakt van wolfraam, waaraan kleine hoeveelheden andere stoffen kunnen worden toegevoegd om de kwaliteit van de lasboog te verbeteren. Het lastoevoegingsmateriaal wordt handmatig en afzonderlijk aan het smeltbad toegevoegd.

Elektrode lassen

Booglassen met beklede elektrode (BMBE) wordt ook wel elektrisch lassen genoemd. Het is een relatief snelle en efficiënte lastechniek omdat er geen gas bij wordt gebruikt, maar een afsmeltende elektrode. Er hoeft geen beschermgas te worden toegevoegd omdat dit ontstaat uit het bekleedsel van de elektrode. Bij BMBE wordt een constante stroom gebruikt (een zogenaamde vallende of verticale stroombronkarakteristiek), in tegenstelling tot MIG/MAG-lassen waarbij een constante spanning wordt gebruikt (een vlakke of horizontale stroombronkarakteristiek).

Custom made motor frame laten lassen

Wil je een custom made motor frame laten lassen? Dan ben je bij dé Motorzaak Custom Motoren aan het juiste adres. Bel of mail custommotoren.nl op voor meer informatie over custom motor frame lassen.