custom motor poedercoaten
custom motor poedercoaten
custom motor poedercoaten
custom motor poedercoaten
custom motor poedercoaten
custom motor poedercoaten
custom motor poedercoaten

Poedercoating van je motorfiets kan zorgen voor een trendy motor look. Motor coating kan voor meerdere toepassingen worden gebruikt.

Motor poedercoaten

Sommige coating is geschikt voor het motorblok zelf. Dit type coating reinigt en smeert de bewegende delen en verhoogt zo de efficiëntie van het blok, wat resulteert in een betere verbranding en minder wrijving als eindresultaat. Dit levert je als motorrijder een aanzienlijke besparing op wat betreft onderhoud en brandstof. De brandstofbesparing is minimaal 10% indien de coating op de juiste manier wordt gecombineerd met de brandstoftoevoeging en afstelling van het blok.

Poedercoaten motoronderdelen

Motor poedercoating wordt veel in de motorwereld toegepast. Poedercoating bestaat al ruim 50 jaar en wordt door de industrie gebruikt om het motor frame een hard en slijtvast oppervlak te geven. Het concept van poedercoaten is simpel: na voorbereiden en ontvetten van het te coaten motoronderdeel wordt er een negatieve verbinding aan bevestigd. De poedercoating zal positief geladen worden, met als gevolg dat het poeder door het motoronderdeel wordt aangetrokken. Een van de belangrijkste voordelen van het coating proces is dat een coating tot de gewenste dikte kan worden opgebouwd, waarna de laag isolerend gaat werken en een verdere opbouw wordt verhinderd. Het poedercoaten van een motorfiets is niet altijd eenvoudig en enige ervaring is nodig om het gewenste coating effect te bereiken. Het is daarom aan te raden om jouw motor door een specialist te laten behandelen. Dé Motorzaak heeft de middelen in huis om jouw motorfietsonderdelen naar eigen wens te laten poedercoaten.

Motor frame coating

Nadat een onderdeel is voorzien van een laag coating moet het worden ‘gecured‘, ofwel gedroogd. Voor het beste resultaat moet dit in een speciale elektrische oven worden gedaan. De meeste motor coatings kunnen binnen 10 minuten op 180 graden volledig worden uitgehard. Dit betekent dat het cure proces in totaal zo’n twintig minuten duurt, inclusief het opwarmen van de oven. Laat het motoronderdeel op natuurlijke wijze afkoelen, alvorens het gereed is om gebruikt te worden voor een customized motor.

Velgen poedercoating motor

Dezelfde motor coating methode zal worden toegepast bij het coaten van de velgen van een motorfiets. Wil je jouw motoronderdeel of –onderdelen, zoals het frame, brandstoftank of de velgen, door Custom Motoren laten poedercoaten? Bel of mail voor meer informatie over motor poedercoating of kom gerust eens langs in onze werkplaats om de mogelijkheden te bespreken.