Custommotoren.nl voorziet uiteraard ook in motoronderhoud.

Motoronderhoud   

Motoronderhoud: kleine beurt

Bij motoronderhoud in de vorm van een kleine beurt doen wij het volgende aan uw motorfiets:

 • Oliewissel (prijs afhankelijk van hoeveelheid benodigde olie)
 • Vervanging van het oliefilter
 • Reinigen van het luchtfilter (Wij vervangen deze, indien nodig, na overleg met u)
 • Wiellagercontrole
 • Balhoofdlagercontrole
 • Controle op lekkage van vorkpoten
 • Remmen-controle (remblokken, remschijven en remvloeistof)
 • Verlichtingscontrole
 • Laadsysteemcontrole (indicatiecheck voor functioneren accu, spanningsregelaar en dynamo)
 • Bandenslijtage-, bandenspanning en profieldieptecontrole
 • Indien u een motor heeft met een kettingaandrijving, word deze gecontroleerd op de juiste spanning en gecorrigeerd
 • Smering draaiende delen (hevels, steps, gasrol etc.)

  Motoronderhoud

Motoronderhoud: grote beurt

Bij motoronderhoud in de vorm van een grote beurt doen wij het volgende aan de motorfiets:

 • Al het beschreven onderhoud onder het kopje ‘Kleine beurt’
 • Klepspeling-controle (Bij conventionele kleppen word de klepspeling direct gecorrigeerd. In het geval van shims/klepstelplaatjes, nadat er is vastgesteld dat de klepspeling incorrect is, moet in overleg met u worden beslist of u deze wilt vervangen, dit is overigens sterk aan te raden.)
 • Indien aanwezig; koelvloeistof
 • Indien aanwezig; versnellingsbakolie
 • Indien aanwezig; cardanolie
 • Synchronisatie van de carburateurs of de gasklephuizen

  Motoronderhoud

Motoronderhoud: vloeistofwissel

‘Waarom staat een vloeistofwissel apart?’, vraagt u zich misschien af. Omdat door het Nederlands klimaat de motorolie onder wisselende weersomstandigheden veranderingen doorgaat, voornamelijk in de viscositeit. Het is aan te raden om de motorolie elk halfjaar te verversen, ongeacht het aantal gereden kilometers. Op die manier houd u het motorblok in tiptop conditie.
In het geval van veel korte kan er witte aanslag ontstaan op het kijkglaasje. Dit is geen reden om de olie te wisselen, maar dan is het wel tijd om een keer goede lange rit op de snelweg te maken, zodat de olie wél lekker warm word. Indien de aanslag niet wegtrekt, kan er ook iets anders aan de hand zijn, neem in dit geval contact met ons op.
Een vloeistofwissel kan ook het wisselen van de koelvloeistof, versnellingsbakolie en/of de olie van de cardanaandrijving zijn.

Motoronderhoud: winterbeurt

Bij een winterbeurt maken wij uw motorfiets klaar om deze weg te zetten voor de winter. Dat wil zeggen: we tanken de motor af en voegen brandstofstabilisator toe aan de benzine. We doen een laadsysteemcontrole om te kijken of de accu nog in goede staat is, zodat u in de lente niet voor verrassingen komt te staan bij het starten van de motor. Hierbij is het wel van belang dat u zelf bij het stallen van de motor de min-pool van de accu loskoppelt of de accu aan een druppellader hangt.
Verder doen we een snelle check. We kijken of er iets mankeert aan de motor. Bij de start van het nieuwe motorseizoen kunt u dan met een gerust hart de weg op gaan.

Snelle-check-beurt met prioriteitenlijst

Bij dit motoronderhoud kijken wij in een uur de motorfiets na. We kijken of de motor mankementen heeft of dat er verder motoronderhoud verricht moet worden. Let wel: dit is een check-up, er word niks vervangen of gewisseld. Wel krijgt u van ons een lijst met eventueel aanwezige mankementen. Deze lijst staat op volgorde van prioriteit. Mankementen kunnen hoge kosten tot gevolgen hebben, vandaar de prioriteitenlijst. Hierdoor weet u wat absoluut als eerste moet en wat eventueel nog even kan wachten. Uiteraard is een mankement een mankement. Hoe dan ook moet het verholpen worden. De lijst is om kosten te verspreiden.

Uurtarief en goede communicatie

Zonder overleg zal er nooit iets aan uw motor worden verricht, hierdoor zijn spookrekeningen dan ook absoluut geen mogelijkheid.
U komt door goede communicatie dan ook nooit voor verrassingen te staan.
Indien wij iets tegenkomen tijdens het onderhoud aan uw motorfiets zullen wij u hiervan op de hoogte stellen. U krijgt uitgebreid uitleg geven over wat er aan de hand is en wat de ernst is van de situatie. Deze informatie zetten wij ook op de factuur. Ter herinnering, maar ook als u niet besluit op ons advies in te gaan, is er een notificatie dat wij de situatie hebben opgemerkt tijdens het verrichte onderhoud.
Het uurtarief bij custommotoren.nl is €55,- exclusief BTW. Inclusief de belasting toegevoegde waarde is het uurtarief €66.55,-.

Motoronderhoud